Andrei Kurkov, cel mai cunoscut scriitor ucrainean al ultimilor decenii, a trimis Libertății acest articol despre ce simte și cum analizează agresiunea Rusiei, pe care-l publicăm. Comentariul său include și o observație francă: „Până la 80 de procente dintre ruși aprobă războiul din Ucraina. Acest fapt vine în contradicție cu declarația cancelarului german că Putin este singurul care trebuie acuzat pentru tot și că poporul rus nu are nicio legătură cu acest război”. La finalul lui, scriitorul român Vasile Ernu a făcut o scurtă prezentare omului de litere ucrainean, pentru publicul românesc.

Bătălia de la Stalingrad nu mai înseamnă nimic! Cei care au apărat Stalingradul au transformat acum Mariupol în noul Stalingrad. Până să izbucnească războiul, jumătate de milion de oameni își duceau traiul pașnic și munceau în Mariupol! Acum orașul e în ruine. Cadavrele locuitorilor zac pe străzi. Bombardamentele permanente fac imposibilă ridicarea lor. Orașul a fost asediat și bombardat fără încetare multe zile și nopți.

Citeşte întreaga ştire: Cel mai cunoscut scriitor ucrainean a trimis publicului român un articol: „Stalingrad? Nu, Mariupol”

Lasă un răspuns